Het gevaar van cybercriminelen die phishing proberen te gebruiken

Als u een website heeft, is het belangrijk dat u leert hoe u kunt voorkomen dat er een phishing-campagne op uw website plaatsvindt. Veel eigenaren van websites zijn zich er niet van bewust dat deze campagne al sinds begin 2020 plaatsvindt en zijn zich pas sinds kort bewust van wat ze moeten doen als reactie op de dreiging. De meeste bedrijven zijn zich er niet eens van bewust dat zoiets bestaat, laat staan ​​hoe ze het kunnen stoppen.

Phishing Campagne Cybercriminelen

Phishing is wanneer cybercriminelen uw website targeten met e-mails die afkomstig lijken te zijn van een vertrouwde bron, zoals uw bank of een creditcardmaatschappij. Zodra ze op uw website zijn, gebruiken ze gestolen informatie zoals uw gebruikersnaam en wachtwoorden om toegang te krijgen tot andere websites.

Het doel van phishing is om uw website aantrekkelijker te maken dan het in werkelijkheid is, om te proberen u te laten klikken op links die naar kwaadwillende websites leiden. Deze links kunnen uiterst gevaarlijk zijn voor uw persoonlijke veiligheid als u niet de nodige voorzorgsmaatregelen neemt.

De beste manier om deze phishing-campagne te stoppen, is te weten wie er achter de aanvallen zit en vervolgens de nodige stappen te ondernemen om de accounthouder van uw website te verwijderen. Dit voorkomt dat de aanval plaatsvindt en geeft u de tijd om zelf onderzoek te doen om de accounthouder te verwijderen.

Als u het account niet kunt verwijderen, kunt u alleen de websites op uw site in de gaten houden. U kunt uw favoriete zoekmachine, zoals Google, MSN of Yahoo, gebruiken om alle websites te vinden die ooit zijn geregistreerd door een persoon met uw e-mailadres. Door dit te doen, kunt u bepalen wie probeert om op uw website te komen en hoe vaak.

Zodra u weet hoe vaak die bepaalde website is gebruikt, is het mogelijk om de juiste actie te ondernemen om de wachtwoorden op verschillende e-mailaccounts te wijzigen, zodat dezelfde persoon geen toegang kan krijgen tot een andere site. Als u meerdere e-mailaccounts met verschillende wachtwoorden heeft, kunt u de service van één wachtwoordherstelservice gebruiken om de wachtwoorden voor elk account afzonderlijk te wijzigen. Dit voorkomt dat dezelfde persoon toegang krijgt tot de accounts die u heeft.

Een andere manier om te voorkomen dat de phishing-aanval plaatsvindt, is door uw website zo in te stellen dat uw domeinnaam en e-mailadres automatisch worden bijgewerkt wanneer er nieuwe e-mails worden ontvangen. Door dit te doen, kunt u het probleem vermijden dat iemand toegang krijgt tot uw website zonder voortdurend contact met hen op te nemen en hen te informeren dat uw website is geschonden.

Onthoud dat phishing niet iets is dat lichtvaardig moet worden opgevat. Er zijn veel bedrijven die u kunnen helpen uw identiteit te beschermen en u moet altijd bereid zijn om eventuele vragen over de beveiliging van uw website en vragen over uw website te beantwoorden als een van deze potentiële problemen zich voordoet.