Zonne-energie wordt voornamelijk gewonnen uit de zon, wind en geothermische energie worden geproduceerd door het gebruik van natuurlijke thermische collectoren.

Een ander groot voordeel van deze hernieuwbare energiebronnen is dat ze zeer efficiënt omgaan met energie. Windenergie verbruikt bijvoorbeeld slechts een klein deel van de bronnen van traditionele energiebronnen. Bovendien wordt zonne-energie ook beschouwd als een schone energiebron. Omdat de zon vrij is, is er minder vervuiling door de uitstoot van kooldioxide, wat leidt tot opwarming van de aarde.

Er is nog een ander voordeel aan het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, want in tegenstelling tot conventionele energiebronnen zoals steenkool en fossiele brandstoffen, zijn ze niet onderworpen aan politieke, sociale of ecologische beperkingen. Zo dragen ze enorm bij aan een groenere omgeving. Het enige nadeel van het gebruik van alternatieve energiebronnen is dat deze momenteel niet betrouwbaar zijn. Er is geen gegarandeerde energievoorziening omdat veel natuurlijke hulpbronnen al zijn uitgeput.

Er zijn verschillende voordelen van hernieuwbare energie. Deze omvatten: het draagt ​​niet bij aan de luchtverontreiniging veroorzaakt door kolen- of gasverbranding en is daarom een ​​groene energiebron. Bovendien is het een hernieuwbare hulpbron die geen negatieve gevolgen heeft voor het milieu op aarde.

De nadelen van het gebruik van deze energiebronnen zijn: ze zijn vrij duur. Ze hebben continue investeringen nodig, omdat het hernieuwbaar is. Er is veel vraag naar dit soort energie, waardoor er meer energiebronnen nodig zullen zijn om een ​​bepaalde hoeveelheid elektriciteit te produceren.

Met zoveel voor- en nadelen is het niet verwonderlijk dat er mensen zijn die niet de voorkeur geven aan het gebruik van deze alternatieve energiebronnen. Uiteindelijk komt het neer op persoonlijke voorkeur om te kiezen welke manier van energie het beste werkt voor iemands behoeften.

.