Isolair Onderdak

Zonne-Onderdak

Solar Shelter is een van de nieuwste schuilplaatsen in de wereld te bouwen. Er zijn verschillende plannen en projecten van verschillende architecten en ontwerpers door de jaren heen, maar dit is anders. Het is een tent met een afgesloten, maar open gebied waar men kan blijven. Dit soort schuilplaats werd gemaakt voor mensen die dakloos zijn of degenen die zijn verloren in de woestijn.

Op dit moment is gelegen in het dal van het meer van Galilea in Israƫl. Dit is een van de laagste dalen in de wereld. Er zijn enkele goede uitzicht op de zee, evenals een grote bergketen.

Zonne Shelter is eigenlijk een combinatie van verschillende elementen. Ten eerste is er de structuur van de tenten. Daarnaast zijn er andere functies die deze schuilplaats uniek maken.

De buitenste tent is degene die de vijf inzittenden houdt. Het is de enige waarop de bewoners slapen. Een schuilplaats die is ontworpen voor vijf mensen hebben meestal drie niveaus met een derde niveau voor het slapen.

Deze shelter heeft ook een gesloten systeem. Dit betekent dat alle lucht door een opening aan de bovenkant van de overkapping passen.